Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin

Fonksiyonel Tıp Muayeneleri Nasıl Yapılır?

Fonksiyonel Tıp Muayeneleri Nasıl Yapılır?

Fonksiyonel Tıp Muayenesinde hekim danışan ile yüz yüze veya online olarak da görüşebilmektedir.

Bu muayenenin en önemli özelliği kişiye özel olması ve ayrıntılı anamnez alınmasıdır. Tüm sistemler ayrıntılı sorgulanır. Gereken size özel kan testlerinizin yapılması da hastalık nedenlerinin iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

Yapılan kan testlerinde sizin yakınmalarınızın, hastalıklarınızın biyokimyasal kök nedenleri, Karaciğerinizin vücudunuzun detoxunu yapıp yapamadığı, Metilasyon dediğimiz her an ürettiğimiz enerjinin düzeyi, enzimlerin, hormonların yapımı, Troid metabolizmanız, Osteoporoz riskiniz, Barsak dengesi ve Sibo ya da Geçirgen barsağa bağlı sorunlar, Adrenal sistem, Kalp Hastalığı riskleri, Kanser riski, İnsülin direnci, Hormon ihtiyacınız, Eksik vitamin dengeniz gibi tüm sistemlerde hastalığa doğru taşıyan kök nedenler apaçık gözlemlenebilmekte ve hangi noktalara müdahale etmemiz gerektiğini bize göstermektedir.

Anamnez formlarında kişinin ön plandaki hastalıkları, kullandığı ilaçlar, geçmişte yaşadığı tüm sorunlar, kadın hasta ise hormonal yaşadığı problemler, uykusu, ruh hali, ailesel hastalık öyküleri gibi tüm bilgilerin sorgulanması gerekmektedir.

Fonksiyonel Tıp Doktoru ile yapılacak olan bu uzun görüşme bu şekilde daha doğru, yeterli ve verimli olacaktır.

Bu hizmeti almak tanı konulmuş bir hastalığınızın olmasına gerek yok.

Fonksiyonel Tıp yaklaşımı bizi kronik hastalıklara götüren ve sağlığımızı yavaş yavaş kaybetmemize neden olan ya da günlük yaşam kalitemizi bozan uykusuzluk, kronik yorgunluk, kilo verememe, sinirlilik, depresyon, saç dökülmeleri, ciltte kuruluk, migren, huzursuz bacak sendromu, huzursuz barsak sendromu, eklem ağrıları, gibi geçmeyen sorunlara daha çözümcül yaklaşmakta ve SAĞLIĞIN DAHA İYİ OLMASI için çalışmaktadır.

Kadın hastalıkları açısından endometriozis dediğimiz çikolata kisti, polikistik over, infertilite dediğimiz kısırlık, adet öncesi gerginlik sendromları, menopozal şikayetler ve sonrasındaki hafıza problemleri, ostoporoz dediğimiz kemik erimesi gibi durumlarda daha etkin çözümler ve koruyucu hekimlik fonksiyonel tıp ile mümkündür.
Sağlığı hem geri kazanmak hem korumak mümkündür yeter ki isteyelim ve uygulayalım.

Hasta Görüşleri